COLOMBIA John Rodriguez - filter

Profil - pomaranč, med, ovocná a svieža s krémovým telom

Farmár - John Rodriguez
Farma -Río Negro
Oblasť -Huila
Odrody - Pink bourbon
Spracovanie - lactic fermentation
Nadmorská výška – 1650 mnm
Zber - 2024

Variant:
€55 €18 od €18
Dostupnosť: Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Zvoľte variant
COLOMBIA John Rodriguez - filter
Doprava zdarma
nad 50€ SR a 70€ ČR
Osobný odber
v kaviarni - Továrenská 12, BA
Garancia čerstvosti
kávu pražíme každý týždeň
Doručujeme priamo domov
zrýchlili sme dopravu kávy

Podrobný popis

Na začiatku bola farma Río Negro vysadená odrodami Colombia a Caturra. Tiež tu boli niektoré pozemky s kávou známou ako odroda Común (ľudový názov pre odrodu Típica). S postupom rokov sme loty kávy obnovovali, aby sme zlepšili pestované odrody kávy. V posledných rokoch sme sa zamerali na pestovanie výberovej kávy. Medzi naše súčasné odrody patrí Pink Bourbon, Bourbon Ají, Tabi, Žltý Bourbon a ďalšie. Toto zameranie na výberové odrody nám umožňuje produkovať kávu mimoriadnej kvality.

V súčasnej dobe naša farma produkuje približne 30 000 kg suchej pergamenovej kávy (CPS) ročne. Väčšina tejto produkcie je tvorená výberovými kávami, čo odráža náš záväzok k vysokej kvalite a inovácii v pestovaní kávy.

Proces začína zberom kávových čerešní, pokiaľ možno zrelých. Po presune čerešní do miesta spracovania sa vykonáva tzv. floating a dezinfekcia na zníženie mikrobiálnej záťaže. Potom pristúpime k odstráneniu dužiny kávy, pričom zachováme časť dužiny pre ďalšiu fázu procesu. Skladujeme ju v nádobách, kde bude fermentovať po dobu 72 hodín.

Počas tejto fázy sa do kávy pridajú mliečne baktérie spolu s „predfermentovaným ovocím“, v tomto prípade zmesou šťavy z pomaranča a marakujem. Monitoruje sa pH, elektrická vodivosť (EC), celkové rozpustené pevné látky (TDS) a stupne Brix, čo umožňuje presne zaznamenať každý fermentačný protokol.

Po 72 hodinách sa káva premýva vodou s teplotou 35 stupňov Celzia, aby sa ukončila ďalšia fermentácia. Následne sa káva suší na slnku v tradičných sušiarňach, čo trvá 8 až 12 dní, kým nedosiahne vlhkosti 10 až 11,5 %. Káva sa potom skladuje vo vreciach a umiestňuje sa na palety, aby bola izolovaná od zeme počas obdobia stabilizácie a odpočinku.

Označenie procesu spracovania – laktická fermentácia F2, proces M1.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola