COLOMBIA Watermelon - Edwin Noreña - filter

Profil - melón, pomaranč, cukríky, kvetová

Farmár -Edwin Noreña
Farma - Campo Hermoso
Oblasť - Circasia, Quindio
Odrody - Pink bourbon
Spracovanie - fermentované s melónom
Nadmorská výška – 1500 - 2070 mnm

Opäť v ponuke ale tentokrát iná odroda, no stále neopakovateľná chuť

Variant:
€19 €63 od €19
Dostupnosť: Skladom (>5 ks) Skladom (5 ks) Zvoľte variant
COLOMBIA Watermelon - Edwin Noreña - filter
col.melon
Novinka Tip
Doprava zdarma
nad 50€ SR a 70€ ČR
Osobný odber
v kaviarni - Továrenská 12, BA
Garancia čerstvosti
kávu pražíme každý týždeň
Doručujeme priamo domov
zrýchlili sme dopravu kávy

Podrobný popis

Finca Campo Hermoso (1750-1900 m.n.m.) v Circasia, Quindio, Kolumbia, je 25-hektárová farma známa svojimi unikátnymi experimentálnymi kávami Bourbon a Caturra. Farma, vedená Edwinom Noreñom, farmárom štvrtej generácie a inovátorom kávy, produkuje výnimočné a výrazné profily.
Vyvinul jedinečnú techniku ​​kofermentácie inšpirovanú priemyslom remeselného piva. Pridaním zlúčenín ako chmeľ a dehydrované ovocie do fermentačných nádrží Edwin vytvára výrazné príchute, ktoré dopĺňajú prirodzený proces fermentácie.

Edwin Noreña ide inou cestou v porovnaní s tradičnými pestovateľmi kávy. Na rozdiel od použitia veľkého množstva vody pri spracovaní kávy Edwinova metóda eliminuje potrebu zásahu vody. Okrem toho využíva kávové šupky (cascara) ako organický kompost a hnojivo, čím podporuje udržateľnosť vo svojich postupoch. Okrem toho prevádza celý závod na spracovanie kávy na solárnu energiu. Jeho záväzok k ekologickým riešeniam a optimalizácii zdrojov ho odlišuje v tomto odvetví.

S 20-ročnými skúsenosťami s výrobou kávy je Edwinova oddanosť špeciálnej káve evidentná. Posledných 10 rokov zasvätil štúdiu a experimentovaniu s kávou.
Edwinove vysokokvalitné kávy boli uznané na medzinárodných súťažiach po celom svete. Okrem farmárčenia Edwin pôsobí ako konzultant spracovania kávy, Q-grader a hlavný rozhodca kolumbijskej súťaže Cup of Excellence. Spolupráca s Edwinom bola vzrušujúca cesta a náš tím a klienti sú nadšení z výnimočných chutí jeho kávy. V januári 2023 sme mali tú česť navštíviť jeho farmu a popíjať množstvo zaujímavých profilov s ním a jeho spolupracovníkom.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola