KENYA Kabare Karani AA - espresso
Profil - černice, červené ríbezle, egreše, červený grapefruit a jazmín
Farmár - viac farmárov
Farma - Karani Factory
Oblasť - Kirinyaga
Odrody - SL28, SL34, Batian, Ruiru
Spracovanie - washed
Nadmorská výška – 1700-1900 mnm
Podrobný popis
- V ponuke máme aj filter roast -
Farma Kabare Karani sa nachádza v srdci kenskej provincie Kirinyaga, jednej z najznámejších oblastí na produkciu špičkovej kávy. Táto oblasť leží na svahoch hory Mount Kenya, druhej najvyššej hory Afriky. Vďaka vysokej nadmorskej výške, ktorá sa pohybuje medzi 1 600 a 1 800 metrami nad morom, má táto lokalita ideálne klimatické podmienky na pestovanie kvalitných kávových zŕn. Vulkanická pôda bohatá na minerály spolu s dostatkom slnečného svitu a pravidelnými zrážkami poskytuje perfektné prostredie na rast kávy s výraznou aciditou a komplexnou chuťou, ktorá je typická pre túto oblasť.
Karani factory bola postavená v roku 1998 a nesie meno jej prvého majiteľa. Oblasť, v ktorej sa farma nachádza, je veľmi úrodná pre množstvo poľnohospodárskych plodín a je zavlažovaná dokonalou schémou zavlažovacieho systému vedúceho z hory Mt. Kenya, ktorá dodáva čistú vodu obohatenú o minerály.
Čerešne sa pred lúpaním ručne triedia. Vylúpené zrnká v pergamene sa následne cez noc fermentujú v nádržiach cca 16-24 hod. Po fermentácii sa pergamen premyje, roztriedi av poslednej fáze sa suší na vyvýšených posteliach, čo trvá 9 až 15 dní.
Predseda tejto farmy Robinson Thiaka usilovne pracuje na zlepšení kvality a kvality kávy. Väčšina farmárov tak používa na výrobu ekologického hnojiva čerešňovú dreň a kravský hnoj
Svetlé praženie umožňuje zachovať ovocné a kvetinové arómy, ktoré robia z tejto kávy skutočný zážitok. Pre náročných milovníkov kávy a tých, ktorí hľadajú výnimočnú kávu s nezameniteľným chuťovým profilom je Kenya Thiriku AA skvelou voľbou.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.