COLOMBIA Quebraditas - PEACH

Profil - broskyňa, marhuľa, krémová a sladká, oolong čaj

Farmár - Edison Argote, Ángela Rojas
Farma - Quebradistas coffee farm
Oblasť - Huila, Oporapa
Odrody - Caturra
Spracovanie - kofermentovant s marhuľami
Nadmorská výška – 1650 - 1800 mnm

Praženie
Hmotnosť
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
€19 €63 od €19 €95 / 1 kg €63 / 1 kg
Dostupnosť: Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Zvoľte variant
COLOMBIA Quebraditas - PEACH
colom.peach
Novinka Filter
Doprava zdarma
nad 50€ SR a 70€ ČR
Osobný odber
v kaviarni - Továrenská 12, BA
Garancia čerstvosti
kávu pražíme každý týždeň
Veľkoobchod pre každého
od 6kg kávy

Podrobný popis

Quebraditas je rodinný projekt zameraný na produkciu výberovej kávy s diferencovanými a reprodukovateľnými senzorickými profilmi vďaka našim fermentačným procesom vrátane termálneho šoku a inokulácie kvasníc. Okrem toho sa zameriavame aj na agronomický manažment a starostlivosť o pôdu (strategické zatienenie, používanie organickej hmoty, udržiavanie pH v pôde a vápnikov), ktorý nám umožňuje zvyšovať potenciál každej úrody.

Máme 2 kávové farmy, ktoré sa nachádzajú v centrálnej časti pohoria Huila. Dohromady majú 18 hektárov, z ktorých 10 je s tradičnými odrodami, ako je Caturra, Colombia a ďalšie.
Na druhej pestujeme výhradne tieto odrody: Eugenoides, Bourbon Pointe, Geisha, Java, Bourbon Chiroso, Wush Wush, Bourbon Ají, Papayo, Pacamara, Sudán Rume a Arará. V dlhodobom horizonte máme víziu, že budeme pestovať iba v týchto netradičných odrodách.

Zber: Vykonáva sa tak, aby bolo zaručených najmenej 80 % zrelých plodov.
Floating: Zaručuje odstránenie zelených, prezretých a suchých čerešní.
Fermentácia prebieha v dvoch fázach
Oxidácia: Prebieha v plastových (potravinárskych) nádržiach po dobu 36 hodín.
Potom prebieha odlupovanie a to bez použitia vody.
Fermentácia: Prebieha celkom 72 hodín s pridaním kvasiniek a broskyne. (Používa sa zmes ovocných plodov a štiav, ktorá obsahuje mikroorganizmy, ktoré následne výrazne ovplyvnia priebeh fermentácie a výslednú chuť kávy.)
Sušenie: Na konci fermentácie sa káva suší 76 hodín pri priemernej teplote 40 °C.
Káva sa potom stabilizuje vo vreciach GrainPro.

Diskusia

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Povinné polia

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola