🎁 Stihnite Vianoce! Kávu objednanú do 18. decembra vám doručíme včas pod stromček 🎄

COLOMBIA Suukala

Profil - červené jablko, pomarančová kôra, kakao, šípky, sladkosť

Farma - Suukala - Amucaflome 
Oblasť - Florida & Mesones, Ortega, Tolima
Odrody - Colombia, Castillo, Caturra
Spracovanie - washed
Nadmorská výška - 1690 mnm
Zber - 2025

Praženie
Hmotnosť
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
€45 €15 od €15 €37,82 bez DPH €12,61 bez DPH od €12,61 bez DPH
Dostupnosť: Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Zvoľte variant
COLOMBIA Suukala
col.suukala
Novinka Espresso
Doprava zdarma
nad 50€ SR a 70€ ČR
Osobný odber
v kaviarni - Továrenská 12, BA
Garancia čerstvosti
kávu pražíme každý týždeň
Veľkoobchod pre každého
od 6kg kávy

Podrobný popis

Amucaflome vzniklo s cieľom vytvoriť možnosti a príležitosti pre ženy pestujúce kávu z floridských a mesonských vered.

Veredy, ktoré sú súčasťou združenia, rovnako ako zvyšok južnej Tolimy, boli súčasťou ozbrojeného konfliktu v Kolumbii; v oblasti pôsobili partizánske skupiny Kolumbie. To vytvorilo dlhú históriu neistoty a spomalilo všetok hospodársky rozvoj v regióne. To je čiastočne dôvodom, prečo bolo združenie Amucaflome vytvorené, aby sa pokúsilo podporiť hospodársky rast svojich členov. Riadia rôzne projekty a učia členov, ako sa starať o ekosystém, ktorý ich obklopuje. Združenie má zeleninovú záhradu, ktorá skupine umožňuje získať druhý príjem. Všetci členovia musia pracovať určité dni v mesiaci, aby predali zeleninu a ušetrili peniaze na výstavbu sídla, ktoré stavajú. Taktiež produkujú organické hnojivá, ktoré predávajú iným farmárom a kupujú pre svoje vlastné farmy.

Združenie sa zameriava na výrobu špeciálnej kávy. Organizuje workshopy pre baristov a v súčasnosti pracuje na projekte s vládou Tomily, v rámci ktorého dostanú pražiareň.

Spoločnosť Siruma spolupracuje so spoločnosťou Amucaflome od mája 2023 a svoju prvú kávu dodali v júli 2023. Pilar, agronómka spoločnosti Siruma, vedie workshopy o pozberovom spracovaní a senzorické workshopy, kde učí producentov, ako miešať a hodnotiť kávu z Tolimy.

Proces premývania

Všetci zamestnanci spracovávajú svoju kávu veľmi podobným spôsobom na svojich malých 2-hektárových farmách. Po zbere káva plavú, aby sa odstránili nežiaduce časti a zlé čerešne, a popoludní ju ihneď rozdrvia. Potom sa suší a fermentuje cez noc 16 až 18 hodín.

Nasledujúce ráno sa káva premyje a ihneď sa vloží do solárnej sušičky, aby sa rovnomerne sušila ďalších 7 až 10 dní.