COLOMBIA - Bourbon Sidra El Diviso
Profil - marakuja, guava, florálne tóny, čerešne, kardamón, zázvor
Farmár - Nestor Lasso
Farma -El Diviso
Oblasť -Huila
Odrody - Bourbon Sidra
Spracovanie - washed
Nadmorská výška – 1750-1800 mnm
Zber - 2024
Podrobný popis
Farma El Diviso sa nachádza neďaleko mesta Pitalito v juhozápadnej časti Kolumbie, v regióne Huila. Tento región leží v nadmorskej výške 1 750 – 1 800 metrov, čo vytvára ideálne podmienky pre pestovanie výberových káv.
Farmu vedie Nestor Lasso, tretia generácia pestovateľov kávy, ktorý pokračuje v rodinnej tradícii svojho starého otca José Uribeho, zakladateľa farmy. Spolu so svojím bratom Adrianom a susedom Jhoanom Vergarom z farmy Las Flores experimentujú s rôznymi metódami spracovania, aby dosiahli jedinečné chuťové profily a vysokú kvalitu.
Odrôda Sidra (alebo Bourbon Sidra) je hybrid medzi odrodami Bourbon a Typica. Vyšľachtená bola pôvodne v Ekvádore a spája sladkosť a telo Bourbonu s jasnou kyslosťou Typicy. Vďaka svojej komplexnosti a vyváženej chuti je veľmi obľúbená medzi znalcami výberovej kávy.
Na farme El Diviso sa Sidra pestuje v tieni pôvodných a ovocných stromov, čo umožňuje pomalšie dozrievanie čerešní a bohatší chuťový profil.
Pri spracovaní využíva Nestor rôzne metódy – premytú, polopremytú aj naturálnu. V prípade premytej metódy sú starostlivo vyberané iba úplne zrelé čerešne, ktoré následne fermentujú a sušia sa v kontrolovaných podmienkach pre maximálny chuťový zážitok.
Táto Bourbon Sidra vyniká intenzívnou arómou s tónmi mrakuje, guavy a čokolády, vysokou sladkosťou a vyváženou kyslosťou – kombinácia, ktorá z nej robí výnimočnú kávu vyhľadávanú znalcami po celom svete.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.